Ședință de Guvern despre vaccinarea anti-COVID. Nelu Tătaru: În ianuarie vom primi în jur de 600.000 de doze

În cadrul ședinței de Guvern de joi se discută inclusiv despre campania de vaccinare anti-COVID, care ar urma să înceapă pe 27 decembrie.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern:

„Succesul acestei campanii va depinde, într-o foarte mare măsură, de modul în care vom comunica și de modul în care vom reuși să aducem mesajul în fața celui care stă în fața porții sau pe o bancă în parc, să înțeleagă și să aibă tot ceea ce ține de infromațiile necesare să poată să ia această decizie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Centrul național de depozitare a dozelor de vaccin va fi la Institutul Cantacuzino, care are o capacitate de 1,5 milioane de doze.

Și în țară au fost deja distribuite echipamentele în care va fi păstrat serul până să ajungă în centre. Vaccinul Pfizer – Biontech trebuie pastrat la – 70 de grade.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru:

„S-a operaționalizat acel depozit central și depozitele din teritoriu, urmând să fim pregătiți pentru tot ce înseamnă venirea cestor vaccinuri și distribuția lor la nivel regional și apoi la nivelul centrelor de vaccinare. În luna ianuarie vom primi în jur de 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată către corpul medical din unitățile publice și private. Centrele de vaccinare pentruprimă lună vor fi la nivelul unităților medicale, la nivel de București sunt 32 de astfel de unități medicale care vor fi centre de vaccinare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este nevoie în continuare de precauție, spune șeful DSU, Raed Arafat, chiar dacă s-a putut observa o ușoară scădere a numărului de noi cazuri:

„Se observă un trend ușor descrescător, dar asta nu trebuie să fie un mesaj de liniștire și trebuie să fie un mesaj de precauție, în sensul în care să menținem acest trend, cel puțin în următoarea perioadă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile încearcă să suplimenteze numărul de paturi ATI pentru pacienții COVID-19. Între timp, primele 300.000 de teste rapide au ajuns în țară, iar până la finalul anului ar urma sa restul de până la 3 milioane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS