Confidenţialitate

Sectorul 3 sub gunoaie. Primăria: ”Mobilizarea este generală și ne-am propus să ajungem pe toate străzile ca să ridicăm gunoaiele, cât mai curând”

În Sectorul 3 din București a crescut numărul zonelor în care gunoaiele nu au mai fost ridicate, mirosul a devenit insuportabil iar aspectul este unul deplorabil.

De luni, 17 septembrie, Primăria Sectorului 3 a preluat responsabilitatea strângerii gunoiului menajer prin propria firmă. Contractul de salubrizare dintre Primăria Sectorului 3 şi Rosal a fost prelungit în ultimii ani doar prin acte adiţionale. După ce Consiliul Concurenţei s-a autosesizat și a atacat în instanţă contractul,  justiţia a decis că parteneriatul este ilegal.

Primarul Robert Negoiţă recunoaşte că este o problemă, dar  anunţă public, prin site-ul primăriei și conturile oficiale de Facebook, că problema va fi remediată cât mai rapid. Într-o înregistrare video postată aseară de Robert Negoiță, primarul arată cum se lucrează în sector. ”Am fost și suntem o echipp, administrația locală Sector 3 și cetățenii. Și scopul comun este să avem curățenie la standardele pe care le dorim cu toții.
Da, sunt câteva zile cu probleme, dat fiind că avem zone extinse în care nu s-a ridicat gunoiul de la începutul săptămânii trecute. Da, mobilizarea este generală și ne-am propus să ajungem pe toate străzile ca să ridicăm gunoaiele, cât mai curând.
Da, nu ar fi apărut situații inacceptabile dacă și fostul operator de salubritate își făcea treaba până preluam noi, la nivelul PS3, curățenia”, transmite edilul.

Parcul auto al Direcţiei Generale de Salubritate din cadrul Primăriei Sectorului 3 are 80 de utilaje.