Confidenţialitate

Secțiile de Terapie Intensivă, în pericol de a intra în blocaj | AUDIO

Creșterea alarmantă a numărului de infectări cu coronavirus ar putea duce în scurt timp la blocarea secțiilor de Terapie Intensivă, atrage atenția Dorel Săndesc, președintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătății.

Potrivit ultimelor date comunicate de autorități, la Terapie Intensivă sunt internate până la această oră 243 de persoane.

Această contagiozitate foarte mare poate determina un număr mare, pe un interval scurt de timp, de cazuri grave, blocând astfel sistemul ATI. Nu putem exclude, cu atât mai mult în condițiile în care România are sistemul de sănătate cel mai prost finanțat din UE, când ne gândim la procentul din PIB alocat sănătății. Țări precum Italia, Franța, din vestul Europei, au fost îngenuncheate în ceea ce privește sistemul ATI. Există acest risc și la noi, spune Dorel Săndesc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Invitat în emisiunea Deșteptarea de la Europa FM, Dorel Săndesc le-a transmis un mesaj celor care nu cred în existența coronavirusului sau compară această infecție cu o răceală:

Infecția există. Nu reprezentăm nicio forță politică, noi suntem doctori și vedem că există, că poate avea forme grave. Să facem ce știm sigur – să ne protejăm pe noi și pe cei din jur. Este sigur că ajută. Astfel, ne putem păstra libertatea. E aberant, absurd, trist și tragic să revenim la măsuri atât de dure. Nu cred că asta poate fi soluția, și anume să blocăm societatea. Să privim ca o modă anul ăsta să purtăm masca.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până acum, în România, au fost raportate peste 32 de mii 500 de cazuri de COVID-19 și 1800 de decese. Aproape 22 de mii de persoane s-au vindecat. Recordul de infecții raportate într-o zi a fost atins sâmbătă, când au fost raportate 698 de noi cazuri de coronavirus.