Confidenţialitate

Secția de boli infecțioase a spitalului Ploiești unde a izbucnit incendiu nu avea autorizație ISU

Ministerul sănățătii a transmis într-un comunicat că Spitalul Județean de Urgență Ploiești nu are autorizație la incendiu, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.

Inspecția Sanitară de Stat a efectuat acțiuni de verificare în ultimii doi ani si a sancționat spitalul  pentru alte nereguli.

În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65 000 lei, din care pentru Sectia de Boli Infecțioase – laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale.

În cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieșteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficiențe legate de procesul de dezinfecție și de aplicarea protocoalelor privind dezinfecția și curățenia. La secția exterioară nu au existat deficiențe constatate în acest an.

În această dimineață, doi pacienți au murit într-un incendiu izbucnit, azi noapte la Secția de Boli Infecţioase a spitalului județean din Ploieşti, unitate suport Covid.

Pompierii militari au stins flăcările, care cuprinseseră un salon de la parterul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi.

O infirmieră care se afla în salonul respectiv a suferit arsuri pe o suprafață de aproximativ 20% din suprafața corporală  aproape jumătate din suprafața corpului și a fost transferată la Spitalul Floreasca din București.

Alți15 pacienți au fost transferați din secția exterioară sunt, în acest moment, în stare stabilă și au rămas internați în unitatea sanitară unde primesc asistență medicală de specialitate. Unul dintre pacienți se află internat în secția ATI, iar ceilalți 14 într-o secție medicală COVID-19.