Secretul fericirii, demonstrat științific

Unii specialiști au definit fericirea ca fiind raportul dintre numărul de dorințe pe care le îndeplinești și numărul de dorințe pe care le ai, formulă demonstrată acum științific de cercetătorii britanici, după cum ați aflat din emisiunea ‘Drum cu Prioritate’ de la Europa FM.

Cercetătorii de la University College din Londra s-au folosit de analize RMN și au monitorizat activitatea creierului a 18.000 de persoane pentru a găsi ecuația fericirii.

Pe baza datelor colectate s-a creat un model legat de fericirea auto-raportată, analizând așteptările și recompensele participanților la experiment.

Dacă aveți asteptări scăzute, nu puteți fi niciodată dezamagiți, susțin specialiștii University College din Londra. Așteptările pozitive legate de ceva banal contribuie în mare parte la instalarea fericirii în mințile noastre.

Definiția fericirii

Fericirea este definită de DEX ca ‘stare de mulțumire sufletească intensă și deplină’. Nu este prima dată când cercetătorii s-au străduit să definească fericirea și să identifice sursele sale, doar că de această dată a fost sumarizat secretul fericirii pornind de la un studiu amplu.