Secretele militare americane, furate de hackerii chinezi

Dezvaluirea apare in Washington Post

Este vorba de informatii secrete despre mai bine de 20 de sisteme si tehnologii militare avansate, printre care si componente ale sistemului european antiracheta.

Dezvaluirea apare intr-un raport confidential pregatit pentru Pentagon de catre Consiliul Stiintific de Aparare si citat de Washington Post.

In mainile hackerilor chinezi ar fi ajuns proiecte de nave si avioane militare moderne, precum si sisteme americane de aparare antiracheta, inclusiv elemente din programul Scutului european antiracheta la care participa si Romania.

Expertii avertizeaza ca presa ar putea oferi Chinei acces la tehnologii avansate care ar accelera dezvoltarea sistemelor sale militare si ar putea slabi avantajul Statelor Unite in cazul unui potential conflict.

Oficiali de rang superior din armata americana si din industrie au spus ca cele mai multe din proiectele sustrase au facut parte dintr-o campanie extinsa de spionaj a Chinei impotriva companiilor implicate in realizarea sistemelor militare pentru armata Statelor Unite.