Confidenţialitate

Secretarul general al OCDE, la Bucureşti

Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) se va afla, vineri, într-o vizită oficială la Bucureşti.

Mathias Cormann are programate întrevederi cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria, și cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a salutat, marţi, decizia Consiliului OCDE de lansare a negocierilor de aderare cu România.

“Salut călduros decizia OCDE de astăzi de deschidere a negocierilor de aderare cu România. Mulţumesc secretarului general Mathias Cormann şi statelor membre pentru susţinerea candidaturii României! Rămânem angajaţi să atingem obiectivul aderării la OCDE, cu energie şi determinare”, a scris şeful statului pe Facebook.

La rândul său, Guvernul a salutat decizia Consiliului OCDE privind lansarea negocierilor de aderare cu România, subliniind într-un comunicat de presă că, prin această decizie, ţara noastră se apropie semnificativ de atingerea unuia dintre obiectivele sale strategice de politică externă, unanim împărtăşit şi asumat constant la cel mai înalt nivel al statului, şi anume, obţinerea statutului de membru al Organizaţiei.

OCDE este clubul restrâns al economiilor dezvoltate.