Confidenţialitate

Secretarul de stat american Rex Tillerson se află la Bucureşti

Avionul său a făcut o oprire tehnică la întoarcerea din turneul asiatic, unde l-a însoţit pe preşedintele Donald Trump.

Tillerson va innopta în Bucureşti și, conform unor surse diplomatice, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu ar urma să aibă o întrevedere cu oficialul american.
Tillerson nu are un program oficial în România, informează Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Secretarul de stat american a ajuns în România la o zi după declararea ca indezirabil a unui cetățean sârb care spiona- pentru ruși- baza militară de la Mihail Kogalniceanu.

Vizita sa vine în contextul în care, marți, PNL și USR au acuzat PSD că blochează în Parlament achizitia rachetelor Patriot. Pe ordinea de zi a sedintei comisiei de aparare din Senat de marți, se afla proiectul de lege care privește aceasta achiziție. Insa niciunul dintre senatorii PSD-ALDE nu s-a prezentat  la sedinta  iar in aceste conditii nu a existat cvorum iar legea nu a putut fi dezbatuta. Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a cerut explicații liderilor PSD pentru anularea fără explicații a ședinței comisiei pentru Apărare din Senat.

Proiectul de lege privind achizitia rachetelor Patriot a ajuns la Senat pe 9 noiembrie cu solicitarea de a fi dezbatut in procedura de urgenta. Acesta se refera la achizitionarea a sapte sisteme de rachete sol-aer Patriot, patru pentru Fortele Aeriene si trei pentru Fortele Terestre, si a echipamentelor aferente, in valoare totala de circa 4,62 miliarde de dolari.