Confidenţialitate

Sechestru pe o parte din averea lui Gabriel Oprea și a fiului său

Audieri la DNA în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Procurorii DNA l-au chemat pe Gabriel Oprea la sediul instituției pentru a-i aduce la cunoştinţă că i-au pus sechestru pe avere. Din acelaşi motiv a fost chemat şi fiul său, Gabriel Oprea Junior, pentru că fostul ministru de Interne a trecut o parte din bunuri pe numele băiatului său.

În fața procurorilor a dat explicații și patronul firmei care a săpat groapa în care a murit poliţistul Bogdan Gigină, firmă contractată de Distrigaz. Petre Mazilu a precizat că groapa respectivă era semnalizată corespunzător.

Semnalizările au fost corecte. Se ştia de groapă. S-a lucrat trei zile înainte. Înainte cu o oră (de producerea accidentului în care a murit Bogdan Gigină, n.r.) a trecut o delegaţie. Chiar a preşedintelui. Deci nu se poate spune ca nu a fost semnalizată corect. Erau două lămpi care funcţionau. Funcţionau şi după necaz“, a declarat el.

Mai mult, Petre Mazilu a adăugat că polițistul ştia de groapă. De aceea, Bogdan Gigină ar fi murit din cauza propriei neatenții.

Din neatenţia probabil a dânsului. Din câte am înţeles, i s-a spus să se retragă din dispozitiv datorită condiţiilor meteo. Nu sunt sigur de asta. S-a zvonit. Nici nu eram în ţară când s-a întâmplat“, a adăugat patronul firmei, suspect în acest dosar.

Motociclistul Bogdan Gigină a murit în seara de 20 octombrie 2015. Pe o ploaie măruntă și având o viteză de 84 de kilometri la oră, el nu a mai putut evita groapa de pe Știrbey-vodă. Polițistul deschidea coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, care se îndrepta spre casa sa din Cotroceni.