Confidenţialitate

Sechestru în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de obținere pe nedrept de fonduri europene

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție desfășoară o serie de acte procedurale – printre care audieri și impunerea sechestrului – în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de obținere pe nedrept de fonduri europene – au confirmat pentru Europa FM surse DNA.

Procurorii vor să se asigure că pot recupera prejudiciul, în cazul în care acuzațiile vor fi confirmate de judecători.

Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Liviu Dragnea este acuzat pentru fapte comise pe vremea când conducea Consiliul Județean Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

DNA arata într-un comunicat că dosarul s-a constituit în urma unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă) din 30 septembrie 2016.

Procurorii arata in comunicatul oficial ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat în 2001 un grup infracțional organizat “care actioneaza si in prezent”, format din functionari ai institutiilor din administratia publica si oameni de afaceri.

Procurorii arata ca acest grup infractional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donatii ale membrilor.