Confidenţialitate

Sebastian şi Maria, cei doi fraţi pianişti din Braşov, amândoi pe aceeaşi scenă – VIDEO

La începutul anului, în cadrul campaniei „Urmează-ţi visul”, i-am cunoscut pe Sebastian şi Maria, doi fraţi de 11, respectiv 10 ani, crescuţi de bunici.

Practic, nu au nicio amintire legată de părinții lor. Sunt mai maturi decât mulți decât oameni în toată firea și vor să devină pianiști. Cursurile gratuite de la Palatul Copiilor din Braşov nu sunt suficiente şi pentru a face performanţă, au nevoie de lecţii individuale. Din păcate, acestea nu mai sunt gratuite și bunicii îşi permiteau să îl trimită la meditații merge doar pe Sebastian.

Când se întoarcea acasă, Sebastian se așeaza la orga veche, de care bunicii au făcut rost cu greu, și îi preda surorii lui ce a învățat el la meditații.

Ascultătorii Europa FM nu au rămas indiferenţi şi la povestea lor şi acum, Sebastian şi Maria sunt mai aproape să-şi urmeze visul de a deveni pianişti. Recent, au susţinut un concert în Bucureşti.

Maria are 10 ani şi tocmai coborâse de pe scenă. Progresul la care se referă e datorat meditaţiilor pe care le-a făcut în ultima vreme. Până atunci, cel care o medita era fratele ei, Sebastian.

Pe scurt, cei doi fraţi au fost crescuţi de bunici şi bani ajungeau, cu greu, doar pentru meditaţiile lui Sebastian.

După meditaţii, Sebastian mergea într-un suflet spre casă, se așează la o orgă veche și îi predă Mariei ce a învățat el. Nici orga nu era cine ştie, dar bunicii au făcut rost de ea cu mari eforturi. Între timp, copiii au ajuns să repete pe un instrument nou.

Un viitor pianist are nevoie şi de modele şi cultură muzicală. Aşa că Sebastian şi Maria au primit de la Primaria Braşovului un abonament la Filarmonică.

Nu în ultimul rând, Sebastian şi Maria citesc pe nerăsuflate şi de când ascultătorii Europa FM le-au auzit povestea, au primit foarte multe cărţi.

În afară de talent cu carul și bunici care peste noapte, au devenit părinți devotați, Sebastian și Maria nu au prea multe care să îi ajute să devină pianiști.

Ar mai fi și o maturitate neobișnuită pentru niște copii de 11, respectiv 10 ani. Şi mai nou, un număr impresionat de ascultători Europa FM care şi-au propus îi ajute.

Pentru că visul lor e frumos. Și merită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.