Confidenţialitate

Sebastian Ghiță, surprins în Grecia, pe insula Mykonos | AUDIO

Fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, fugit din România în urmă cu 4 ani, se află zilele acestea în Grecia. Ziarul Libertatea scrie că a primit imagini și înregistrări video de la mai mulți turiști care l-au recunoscut pe Sebastian Ghiță, pe o plajă din Mykonos.

Sebastian Ghiță a fost dat în judecată pentru fapte de corupție, dar a reușit să fugă în Serbia, deși avea interdicție de a părăsi țara.

Fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță a fost zărit, în ultimele zile, pe insula Mykonos din Grecia, în timp ce se afla la terase de pe plajă, alături de familie, copii și prieteni. În vacanța în Grecia, ar fi însoțit și de fratele lui, Alexandru – scrie Libertatea, care a primit fotografii de la turiști români aflați în Grecia.

Sebastian Ghiță a fugit din țară în decembrie 2016, cu o zi înainte să se prezinte la DNA PLoiești, la audieri, într-un dosar în care era vehiculat și numele fostului premier Victor Ponta.

Cercetat sub control judiciar, el avea intredicție de a părăsi țara. A fost prins în Serbia, cu acte false și ulterior eliberat pe cauțiune.

La începutul lui 2019, Sebastain Ghiță spunea că a obținut azil politic în Serbia.

În toamna anului trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să se rejudece de la zero dosarul în care Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, fuseseră achitați în primă instanță pentru fapte de corupție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță