Confidenţialitate

Sebastian Burduja la Europa FM: “Nu intenționăm să modificăm schema de compensare-plafonare a facturilor la energie cel puțin pe perioada acestei ierni” I AUDIO

Schema de sprijin privind plafonarea-compensarea prețului la energie va rămâne nemodificată cel puțin pe perioada acestei ierni, afirmă ministrul Energiei Sebastian Burduja la Europa FM.

Comisia Europeană a cerut României să renunţe la plafonarea tarifului la energie.

Trecerea înapoi la piaţa liberă se va face etapizat, a spus Sebastian Burduja, invitatul Madalinei Dobrovolschi în emisiunea Piața Victoriei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, furnizorii au cerut predictibilitate, astfel încât o decizie privind modificarea schemei de compensare a prețurilor la energia electrică și gaze naturale să fie luată cu cel puțin șase luni înainte de aplicarea ei.

Diferențele dintre prețul facturilor și cel al pieței sunt suportate mai întâi de furnizori, iar statul trebuie să acopere ulterior cererile de plată ale acestora.

Schema de plafonare – compensare este însă tot mai greu de susținut din punct de vedere financiar, în condițiile în care golurile de la bugetul statului sunt tot mai mari. Sebastian Burduja:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Paul Pătlăgică/Europa FM

Urmărește întreaga emisiune aici: