Se va deschide dosar penal în cazul pasarelei prăbușite în Ploiești Vest

”Vom întocmi un dosar penal conform articolul 332, Cod penal- distrugere și semnalizare falsă” – a declarat la Europa FM, şeful Poliţiei Transport Feroviar Prahova, Mădălin Stroe.

Din primele verificări – a spus el – reiese că acea paraselă era foarte veche și, din cauza coroziunii, s-a prăbușit.

Pasarela are o greutate de câteva tone.

”Presupunem că de câteva zeci de ani nu s-a mai lucrat la acea pasarelă” – a adăugat Mădălin Stroe .

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivti articolului 332 din Codul penal, distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a liniei de cale ferată, a materialului rulant, a instalaţiilor de cale ferată ori a celor de comunicaţii feroviare, precum şi a oricăror altor bunuri sau dotări aferente infrastructurii feroviare ori aşezarea de obstacole pe linia ferată, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Reamintim, o pasarelă metalică s-a prăbușit în această dimineață peste liniile de cale ferată în gara Ploiești Vest.

Pasarela – care are o greutate de patru tone şi lungimea/lăţimea, de 15/3 metri – susținea niște conducte termice.

Circulația trenurilor este complet blocată pe toate direcțiile.

Administratorul pasarelei și al conductei de termofiocare a precizat, într-un comunicat de presă, că distribuția de agent termic în Ploiești nu a fost afectată în urma accidentului din Gara de Vest .

” Astăzi 21.02.2018, în cursul dimineții o pasarelă de inspecție a Magistralei 2 Sud, parte componentă a rețelei de distribuție primare cu agent termic pentru Municipiul Ploiești, s-a desprins căzând pe liniille de cale ferată opturând astfel circulația feroviară în zona gării Ploiești Vest. Din motive de siguranță distribuția de agent termic a fost rerutată. Astfel, distribuția de agent termic pentru Municipiul Ploiești nu este afectată în prezent. În regim de urgență echipele de intervenție ale operatorului de energie termică, împreună cu echipele de intervenție ale autorităților și ale CFR s-au deplasat la fața locului cu scopul eliberării căilor de acces feroviar”, se arată în comunicatul remis presei de Veolia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS