Confidenţialitate

Se scumpește carnea de miel. Ce spun producătorii | AUDIO

Înainte de Paște, oferta de miei nu va fi prea bogată, după cum susţin unii crescători.

Sărbătoarea este prea devreme anul acesta în calendar, iar mieii sunt încă foarte mici, spune Florin Dragomir, președintele Asociației Eco Miorița – Sibiu.

”Majoritatea mieilor s-au dus la export. De exemplu, în comuna noastră s-au vândut toți mieii la italieni și la spanioli. Și nu sunt mieii pregătiți pentru tăiat, încă nu au greutatea necesară. Ar putea exista riscul să nu avem carne de miel în magazine de Paști”, spune Florin Dragomir

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totuși, cât va costa carnea de miel? Cu 10 lei mai mult față de anul trecut. Astfel, un kilogram de carne de miel ar urma să fie vândută cu 25-30 de lei. Motivele invocate de comercianți: iarna grea și prețul crescut la carburanți.

”S-ar putea să crească prețurile și așa ne și dorim să crească un pic prețul; iarna a fost lungă, toate au fost mai sumpe. O să crească și la carnea de miel prețul. Noi ne așteptăm într 25 – 30 de lei kilogramul ca să ne putem acoperi cheltuielile”, a mai spus pentru Europa Fm – Florin Dragomir, președintele Asociației Eco Miorița – Sibiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.