Confidenţialitate

Se prelungesc restricțiile de circulație pentru camioane din cauza caniculei

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate de azi și mâine, care ating și 42 de grade, restricţiile de circulaţie pentru pentru camioanele de peste 7,5 tone se prelungesc și mâine – posibil și luni, anunță Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. La temperaturi de 42 de grade în aer, asfaltul se topește și nu rezistă presiunii camioanelor.

Astfel, între orele 12:00 – 20:00, aceste camioane grele nu au voie să circule pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează teritoriul României.

Singurele camioane care pot circula totuși sunt autovehiculele destinate transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală. Pot circula și vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, sau cele destinate transporturilor funerare, poştale sau echipamente de prim ajutor.

A DOUA ZI DE CODURI  ROȘU ȘI PORTOCALIU

12 judeţe din vestul și centrul ţării sunt sub cod roșu de caniculă, cu temperaturi care ating 42 de grade, până duminică. Restul țării este în continuare sub cod portocaliu de caniculă, temperaturile situându-se între 36 şi 39 de grade. În București, perioada de vârf a caniculei va fi astăzi, sâmbătă, 5 august. Aerul va deveni irespirabil inclusiv pe timpul nopții.