Confidenţialitate

BEIJING: Se închid din nou școlile și universitățile. Cazurile de coronavirus s-au înmulțit rapid | AUDIO

Beijingul va închide din nou toate şcolile şi universităţile după o revenire a cazurilor de COVID-19. Anterior acestei decizii, autoritățile chineze anunțaseră că orașul este în stare de război, pentru a elimina orice nou focar.

În Beijing a început testarea a zeci de mii de locuitori în contextul descoperirii, într-un interval de cinci zile, a 106 persoane recent infectate.

Cazurile au apărut după ce noul coronavirus părea să fi fost eradicat în China. Noile cazuri par să fi apărut tot în preajma unei piețe, așa cum s-a întâmplat și la Wuhan, în urmă cu câteva luni.

Autorităţile municipale de la Beijing au anunţat luni că oraşul este plasat “în stare de război” pentru a stăvili orice nou focar.

Peste 100.000 de lucrători supraveghează 7.120 de comunităţi învecinate – dintre care mai mult de 20 au fost izolate – pentru a evita o răspândire masivă a noului coronavirus în rândul populaţiei.

Întregul personal şi cei care s-au aflat în contact apropiat cu cazurile confirmate din piaţa Xifandi – care ocupă o suprafaţă de 112 de hectare şi are 1.500 de angajaţi şi peste 4.000 puncte de vânzare – trebuie să rămână acasă şi să fie testați pentru coronavirus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae