Se extinde scandalul la Scoala Gimnaziala Lucian Blaga din Baia Mare

Tot mai mulți părinți care au elevi la Școală Gimnazială „Lucian Blaga” sunt revoltați deoarece li s-au cerut bani pentru a contribui la plata sistemului de supraveghere în unitatea de învățământ.

Conducerea școlii a convocat o ședința cu cei 24 de președinți ai comitetelor de părinți, unde li se comunica în mod direct că trebuie să cumpere invitații la un bal caritabil, iar banii să fie folosiți parțial în vederea acoperirii plății sistemului de supraveghere.

Sistemul a fost deja instalat în unitatea de învățământ, dar și pentru construcția unei clădiri având că destinație ori cantină ori sala de sport, relatează corespondentul Europa FM, Mica Svab.

Președinții de clase au explicat directoarelor că puțini părinți sunt de acord să achiziționeze invitații la bal însă reprezentantele școlii îi învață cum să procedeze.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș au atras atenția conducerii școlii că este ilegal să solicite sume de bani părinților, iar inspectoarea pentru învățământul primar a făcut apel în spațiul public, la bun simt.

„Doamnelor director, care v-ați manifestat iritarea față de faptul că am îndrăznit să informez părinții și colegii, asupra ilegalității solicitării unor sume de bani din partea conducerii școlii, fac apel la bun simt. Fiți decente și vedeți-va de treaba. Sper să va opriți aici și astfel de atitudini să nu se repete.”

Părinții consideră că este ilegal că direcțiunea să convoace părinții la ședințe și să le ceară bani și spun că vor face plângere la Parchet.

Cu atât mai mult cu cât pe lângă invitațiile la bal s-a venit cu o propunere în plus, aceea de a cumpără pentru copii tablete și catalog electronic, tot din fondul Asociației de părinți.

La Școala Lucian Blaga a fost convocată în secret o ședința a Consiliului de Administrație pentru a dezbate din nou același subiect.

Pe de altă parte, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș va continuă anchetă și în cursul săptămânii viitoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS