Confidenţialitate

Se extinde focarul de nou coronavirus în rândul angajaților de la Arctic Găeşti

Alţi 31 de angajaţi de la Arctic Găeşti au fost depistați, sâmbătă, cu noul coronavirus.

Vineri, testele au ieșit pozitive pentru 32 de salariați ai unității.

Direcția de Sănătate Publică Dâmboviţa anunţă, într-un comunicat, că toate cazurile de SARS-CoV-2 de la Arctic Găești sunt asimptomatice.

Conducerea fabricii a hotărât testarea profilactică a angajaţilor, după ce DSP Dâmboviţa a identificat două cazuri la începutul lunii mai.

Un alt pacient simptomatic, angajat al Arctic, a fost depistat cu noul coronavirus în această săptămână şi este internat.

“Potrivit ultimelor rezultate transmise instituţiei noastre astăzi, 16 mai 2020, alţi 31 de salariaţi din hala secundară, liniile 3 şi 4 ale SC Arctic SA Găeşti, au fost depistaţi pozitiv COVID-19, toţi fiind la acest moment asimptomatici. De la debutul focarului şi până în prezent, numărul cazurilor pozitive depistate în această societate comercială este de 66”, precizează DSP Dâmboviţa.

Vineri, inspectorii sanitari au mers la fabrica din Găeşti pentru a efectua ancheta epidemiologică şi au dispus izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a membrilor de familie pentru o perioadă de 14 zile de la ultimul contact infectant, potrivit Agerpres.

De asemenea, s-a decis întreruperea activităţii în hala secundară, timp de două săptămâni.

În halele de lucru vor fi efectuate acţiuni de dezinfecţie la nivelul tuturor spaţiilor utilizate în comun, precum şi al liniilor de producţie.

DSP Dâmboviţa mai precizează că se va supraveghea starea de sănătate a salariaţilor din hala principală şi se intensifică măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, prin utilizarea de măşti faciale, mănuşi şi alte componente ale echipamentului de protecţie personală, limitarea contactului interuman, respectarea regulilor de igienă individuală.

Totodată, se vor implementa reguli referitoare la organizarea şi desfăşurarea transportului salariaţilor, purtarea obligatorie a măştilor de protecţie, reducerea la jumătate a numărului de pasageri pentru un autovehicul, efectuarea obligatorie a curăţeniei şi dezinfecţiei autovehiculului, înainte şi după transport.

Cei depistaţi pozitiv, în conformitate cu metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, vor fi aduşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, urmând ca medicul specialist să dispună internarea lor în cadrul secţiilor suport COVID -19.

Directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica, a declarat, pentru AGERPRES, că, din informaţiile sale, Arctic Găeşti va testa în total 400 de salariaţi.