Se dă startul Jocurilor Olimpice, găzduite de capitala Marii Britanii

Toate clopotele din Regatul Unit, inclusiv celebrul Big Ben, au răsunat azi timp de 3 minute.

Ceremonia oficială e programată în această seară, de la 23.00, ora României. Delegația ţării noastre va defila pe Stadionul Olimpic în jurul orei 2.00.

Peste 10.000 de sportivi din întreaga lume se vor întrece în cele 36 de discipline oficiale ale acestei ediţii. Dintre aceştia, 103 sportivi sunt români şi vor concura pentru medalii la 15 dintre probele sportive (atletism, box, canotaj, ciclism, scrimă, gimnastică, judo, kaiac-canoe, tir, nataţie, tenis de masă, tenis de câmp, polo, haltere şi lupte) ale Olimpiadei de la Londra.

11 milioane de bilete au fost emise pentru JO şi jocurile paralimpice, din care 6,60 de milioane pentru spectatorii britanici. 75 la sută au fost vândute în Regatul Unit. Restul s-a împărţit între CIO, sponsori şi comitetele naţionale.

9,3 miliarde de lire sterline au fost cheltuite pentru organizarea JO. Este aproape de patru ori mai mult decât costul prevăzut în momentul acceptării candidaturii Londrei, în 2005. Bugetele stabilite iniţial pentru securitate şi ceremoniile de deschidere şi închidere au fost dublate. Cel de securitate ajunge acum la 553 milioane de lire, iar cel pentru ceremonii la 81 de milioane de lire sterline.