Confidenţialitate

Scut în jurul deputatului PSD Eugen Bejinariu: Comisia Juridică a respins cererea de urmărire penală

Scut în jurul deputatului PSD Eugen Bejinariu: Comisia Juridică a Camerei Deputaților a respins cererea DNA de urmărire penală a politicianului, suspectat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft.

În legislatura trecută, Comisia Juridică dăduse un vot favorabil urmăririi penale a lui Eugen Bejinariu, dar votul în plen – programat în decembrie 2016 – nu s-a mai dat, din lipsă de cvorum.

La alegerile din 11 decembrie, Eugen Bejinariu a fost ales deputat din partea PSD pentru un nou mandat.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că PSD, ALDE şi UDMR au votat împotriva urmăririi penale, în timp ce PNL şi USR au votat pentru urmărirea penală.

“Domnul Eugen Nicolicea (preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor – n.r.) a propus în cadrul Comisiei juridice respingerea urmării penale în cazul Bejinariu, motivând că semnarea celor două contracte a avut loc anterior intrării în vigoare a abuzului în serviciu, respect 2 decembrie 2004. I-am spus domnului Nicolicea că din nou invocă argumente care nu au legătură cu fondul problemei. Aici practic nu discutăm de fondul problemei, e treaba procurorilor”, a spus Florin Roman, citat de News.ro.

Deputatul PNL Florin Roman a fost întrebat de jurnaliști și cum a justificat președintele Comisiei Juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, votul de astăzi, în condițiile în care în legislatura trecută aceeași comisie juridică a dat un aviz favorabil urmăririi penale. Potrivit liberalului, Eugen Nicolicea a explicat în comisie că ,în octombrie 2016, deputaţii jurişti au făcut o eroare.

“Acum domnul Nicolicea, în pledoaria domniei sale, a invocat faptul că membrii Comisiei din acea perioadă au omis să se uite la chestiunea legată de prescripţie”, a spus Florin Roman.

Tot miercuri, plenul Camerei Deputaților ar urma să voteze solicitarea DNA.