Confidenţialitate

Scumpiri cu 15% pe litoral, începând cu 1 iulie. Unde găsiți cea mai ieftină cazare

Începutul lunii iulie înseamnă o nouă creștere a prețurilor pe litoralul românesc. Tarifele de cazare se majorează cu cel puțin 15%, însă adevărata scumpire va fi de la mijlocul lunii iulie când începe vârful de sezon. Mamaia are cei mai mulți turiști dar și cele mai mari scumpiri. Vacanțe mai ieftine sunt în sudul litoralului.

Are detalii Ghiulfer Predescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproape 100.000 de turiști au ajuns la mare în acest weekend. Vremea este frumoasă, apa mării curată, iar distracții sunt la tot pasul. Pentru că de la 1 iulie cresc tarifele de cazare, cei mai mulți turiști preferă să vină doar la sfârșit de săptămână. Și-au plănuit cheltuielile și sunt mulțumiți.

„Cred că în jur de 2000 de lei, cu tot cu casă cu masă, distracție, cu tot ce trebuie. Față de alți ani e mult mai bine. Cald, atmosferă frumoasă, stăm patru zile”, spune un turist aflat pe litoral

Hotelierii susțin că 1 iulie nu înseamnă un prag psihologic pentru tarifele de cazare. Se majorează doar la recepție, pentru turiștii care vin fără programare.

„Până la 1 iulie, camera a fost 240 de lei dubla mică și 260 dubla mare și acum este 290 de lei, cu 300 de lei. Sunt aceleași prețuri pe care le-am avut și la 1 iulie, anul trecut”, explică reprezentantul unui hotel de 3 stele din Mamaia.

Plajele din Mamaia, Eforie, Costinești sunt pline. Sudul litoralului are oricum tarife mai scăzute decât în nord. Per total, însă, potrivit agentului de turism Cristian Bărhălescu, scumpirile nu ar fi semnificative:

„Procente, 15-20 la sută față de luna iunie. Este normal, intrăm spre sezonul de vârf. Și asta datorită faptului că acum au luat vacanță elevii, românii călătoresc mai mult”, a precizat agentul de turism.

Litoralul are o capacitate de cazare de peste 130.000 de locuri înregistrate, însă întotdeauna mulți turiști găsesc găzduire la pensiuni, la privați, la rude și prieteni.