Confidenţialitate

Scriitorul Stefan Ahnhem: ”Dacă cineva sună la ușa ta, e bine să știi cine este” – VIDEO

”Nu încerc să scriu un ziar”, spune Stefan Ahnhem, autorul celei mai vândute serii de thrillere scandinave, care explică, în interviul acordat Europa FM, că ține legătura de evenimentele curente, dar poveștile sale nu încearcă să le reflecte și nu pornește neapărat de la ele.

”Îmi conectez temele la lucrurile de care sunt și eu interesat. (…) Dar trebuie să fie o temă cu care să pot relaționa, ca să o pot aborda din mai multe unghiuri”, mărturisește Stefan Ahnhem, care își dorește ca cititorii săi să continue să-și pună întrebări și după ce termină de citit o carte.

Stefan Ahnhem a debutat cu romanul “Victimă fără chip”, care este la momentul actual cel mai bine vândut thriller scandinav și a câștigat „Premiul pentru cel mai bun roman polițist al anului” în Suedia. Romanul face parte din seria Fabian Risk ce îl are drept protagonist pe detectivul cu același nume și continuă cu volumele „Al nouălea mormânt”, „Minus optsprezece grade”, „Motiv X”, seria fiind prelungită recent la șase cărți în total datorită succesului internațional. În România cărțile sunt traduse din limba engleză de Dana Ligia Ilin și sunt prezentate de Editura Litera.

Stefan Ahnhem s-a născut în Helsingborg, Suedia, şi în prezent locuieşte în Stockholm. Timp de mulţi ani a fost scenarist şi a lucrat, printre altele, la adaptarea pentru televiziune a seriei „Kurt Wallander“ a lui Henning Mankell. De asemenea, este membru al comitetului director al Uniunii Scriitorilor din Suedia.

VIDEO/FOTO: Marius Mantea
TRADUCERE SIMULTANĂ: Nadine Vlădescu