Confidenţialitate

Stefan Ahnhem, autorul celei mai vândute serii de thrillere scandinave din zilele noastre – VIDEO

Stefan Ahnhem, autorul celei mai vândute serii de thrillere scandinave din zilele noastre, a stat de vorbă cu Toader Păun despre seria ”Fabian Risk”, apărută în România la Editura Litera, cum prind viață cărțile sale și dacă acțiunea lor are legătură cu evenimente reale.

În interviul acordat Europa FM, Stefan Ahnhem mărturisește că în copilărie a fost atras de muzică și acesta este și motivul pentru care cărțile sale au legătură cu muzica și au parte chiar și de câte un playlist special pe Spotify.

Stefan Ahnhem a debutat cu romanul “Victimă fără chip”, care este la momentul actual cel mai bine vândut thriller scandinav și a câștigat „Premiul pentru cel mai bun roman polițist al anului” în Suedia. Romanul face parte din seria Fabian Risk ce îl are drept protagonist pe detectivul cu același nume și continuă cu volumele „Al nouălea mormânt”, „Minus optsprezece grade”, „Motiv X”, seria fiind prelungită recent la șase cărți în total datorită succesului internațional. În România cărțile sunt traduse din limba engleză de Dana Ligia Ilin și sunt prezentate de Editura Litera.

Stefan Ahnhem s-a născut în Helsingborg, Suedia, şi în prezent locuieşte în Stockholm. Timp de mulţi ani a fost scenarist şi a lucrat, printre altele, la adaptarea pentru televiziune a seriei „Kurt Wallander“ a lui Henning Mankell. De asemenea, este membru al comitetului director al Uniunii Scriitorilor din Suedia.

VIDEO/FOTO: Marius Mantea
TRADUCERE SIMULTANĂ: Nadine Vlădescu