Scriitorul şi jurnalistul George Stanca a murit

George Stanca se afla internat la Spitalul ”Sfânta Maria” din Bucureşti. Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator. Scriitorul şi jurnalistul George Stanca avea 71 de ani.

”Dincolo de bune și de rele (că toți avem și d-alea și d-alea), George Stanca a fost unul dintre jurnaliștii cu fler și condei care au marcat presa românească în contemporan.
Mi-a deschis ușa redacției VIP pe vremea când eram un puștan. Fără să-mi ceară CV-uri, experiențe sau recomandări. Pur și simplu din fler, din intuiție. Și nu cred că a greșit”, își amintește jurnalistul Florin Ghioca, într-o postare pe Facebook.

„Eram apropiaţi şi ţineam foarte mult la el. George era un ziarist special, deosebit şi culmea că era arhitect de construcţie şi a fost un arhitect bun. Şi-a descoperit această pasiune a scrisului, se gândea la fiecare dintre noi, trăia pentru noi. (…)

Nu mi-a venit să cred când am auzit că a murit, mai ales că vorbisem recent la telefon. Mi-a zis că a fost operat, că a slăbit. Sunt aşa de dat peste cap. A fost unul dintre ziariştii care chiar ne-a iubit pe noi, sursa scrisului lui. Ne-a fost foarte apropiat. Dumnezeu să-l odihnească!”, a spus Vladimir Găitan pentru Agerpres.

FOTO: Florin Ghioca

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS