Scriitorul Jo Nesbø se va afla în România la începutul lunii mai

Celebrul scriitor norvegian Jo Nesbø se va afla în România la începutul lunii mai. Autorul seriei crime Harry Hole se va întâlni cu publicul din București marți, 7 mai, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Alături de Jo Nesbø se vor afla scriitorii George Arion și Michael Haulică. Moderatorul evenimentului va fi Magdalena Mărculescu, director editorial TREI.

Două zile mai târziu, pe 9 mai, de la ora 18.30, Jo Nesbø se va întâlni cu cititorii săi din Brașov, la Librăria Șt. O. Iosif.

Jo Nesbø este unul dintre cei mai apreciați autori de romane polițiste din lume. A îmbogățit genul crime, adăugându-i noi dimensiuni stilistice și psihologice, precum și o înțelegere profundă asupra vieții într-o lume modernă, globalizată. Romanele sale au fost traduse în 50 de limbi, s-au vândut în peste 40 de milioane de exemplare și au fost recompensate cu numeroase premii internaționale, printre care The Riverton Prize, CWA International Dagger Award, The Glass Key Award.

La Editura TREI au apărut până acum cinci dintre cărțile sale: ”Fiul”, ”Liliacul”, ”Sânge pe zăpadă”, ”Soare în miez de noapte” și ”Cărăbușii”.

Câteva dintre volumele seriei ”Harry Hole” au atras atenția regizorilor de film. După volumul ”Snømannen” a fost realizat filmul ”Omul de zăpadă”, cu Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg și Val Kilmer în rolurile principale, iar ”Hodejegerne” a stat la baza filmului ”Vânătorii de capete”, lansat în 2011.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS