Confidenţialitate

Scoția: Suporterii lui Rangers au sărbătorit în stradă primul titlu după 10 ani, fără să mai țină cont de distanțare

Manifestațiile au provocat furia premierului scoțian, care a atras atenția că astfel de adunări publice pun în pericol restul populației, având în vedere că suporterii nu respectă distanțarea.

După 10 ani în care Rangers a trecut prin faliment, prin retrogadarea în liga a patra și prin umilințele în fața rivalei Celtic, fanii echipei nu au mai ținut cont de pandemia de coronavirus și nu au mai respectat distanțarea socială, fapt ce a înfuriat-o pe Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoției.

 „Felicit Rangers pentru titlul câștigat și îmi dau seama că este un moment special pentru fani, dar adunarea într-o mulțime chiar poate risca vieți. Ar putea întârzia ieșirea din «lockdown» pentru toți ceilalți care respectă regulile. Dacă cei care s-au adunat sunt preocupați de siguranța celorlalți și a țării, ar trebui să plece acasă”, a scris premierul pe contul oficial de Twitter.

Nicola Sturgeon a revenit cu un alt mesaj: „Împărtăşesc furia oamenilor. Cu toţii am făcut atât de multe sacrificii în ultimul an şi este enervant și rușinos să văd cum o minoritate pune în pericol progresul nostru. Este profund incorect faţă de întreaga ţară. Poliţia are şi aşa o misiune dificilă. Rangers, vă rog, cereţi fanilor să meargă acasă”.

2021 este și anul lui Ianis Hagi. Rangers e campioană și datorită lui. După cinci luni de adaptare, „number 7″ a fost achiziționat definitiv, vara trecută, cu 3,5 milioane de euro, și, la prima stagiune completă, a fost considerat unul dintre cei mai buni albaștri.