Confidenţialitate

Scoția: Candidat la alegerile parlamentare, nevoit să-și ceară scuze pentru insulte la adresa românilor

Un candidat separatist în alegerile pentru parlamentul Scoției a fost nevoit să își ceară scuze pentru insultarea românilor. Anul trecut, pe Twitter, el s-a referit la românii din Edinburg numindu-i, printre altele, cerșetori și porci.

În vârstă de 42 de ani, Alex Arthur a fost campion mondial WBO la categoria super-pană în 2008. El candidează acum pe lista unui partid nou înființat și de descrie drept “un fost boxer din clasa muncitoare cu gura slobodă”.

El și-a cerut scuze pentru mesaj a susținut că afirmațiile sale ar fi fost “interpretate greșit”. Ca să întărească cele spuse, Alex Arthur a precizat și că are prieteni români. În Scotia, se estimează că se află circa 10.000 de români, la o populație de aproape 5,5 milioane.

Zilele trecute, în Spania, o deputată de Granada și secretar general al Grupului parlamentar Vox din Congresul Deputaților, a spus că românii care locuiesc fără forme legale „trebuie alungați cu șuturi în fund în momentul în care ocupă clădirile dintr-un oraș”.

După ce a vizitat un cartier din Granada, Macarena Olona a afirmat că românii generează probleme serioase de conviețuire și că au apărut „depozite ilegale de fier vechi care implică probleme de insalubritate și securitate”.