Școlile și grădinițele vor decide dacă suspendă serbările pe timp de doliu național

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a trimis o recomandare către şcoli şi grădiniţe să nu desfăşoare serbări sau alte manifestări culturale pe perioada celor trei zile de doliu naţional: 14,15 şi 16 decembrie.

Ţinând cont că există o hotărâre de guvern care a stabilit trei zile de la doliu naţional în memoria Regelui Mihai, ISMB a transmis o recomandare către unităţile şcolare şi grădiniţe ca în perioada de doliu să nu s desfăşoare serbări, având în vedere că se apropie Crăciunul, sau alte manifestaţii culturale“, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Reprezentanţii inspectoratului școlar din București  precizează că este vorba doar de o recomandare, rămânând ca fiecare unitate şcolară să îşi stabilească programul legat de serbările de Crăciun.

Executivul a aprobat, în şedinţa de guvern de miercurea trecută, hotărârea prin care zilele de 14,15 şi 16 decembrie au fost declarate ca zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS