Confidenţialitate

Școala din Ciugud, locul unde copiii nu mai scriu cu creta la tablă și sunt așteptați de un robot | VIDEO

Școala din Ciugud este locul unde copiii nu mai scriu cu creta la tablă și sunt așteptați de un ”robot” pentru verificarea temperaturii.

”Cadrele didactice și echipa primăriei au acordat o atenție deosebită reluării cursurilor, cu atât mai mult cu cât Ciugudul este în scenariul roșu.

Am dezinfectat întreaga școală, iar elevii vor găsi, pe fiecare băncuță, dezinfectantul, masca de protecție, o cariocă pentru tablă și scrisoarea de bun venit cu regulile sanitare.

De asemenea, aerul din clase și de pe holuri va fi dezinfectat și purificat cu ajutorul unor stații de uz medical.

Școala din Ciugud este prima unitate de învățământ din România care va folosi pentru protecția copiilor aceste stații, un produs nou, inventat și realizat de o companie românească de tradiție”, a anunțat Primăria comunei Ciugud, pe Facebook.

Comuna Ciugud este un promotor activ al modernizării administrației publice locale, lansând în 2019 conceptul „Smart Village” ca soluție de digitalizare a serviciilor publice și de dezvoltare a satului românesc.

În cadrul acestui concept, în septembrie 2019, Ciugudul a deschis prima școală smart din mediul rural din România, o școală în care sunt folosite soluții tehnologice pentru reducerea consumului de energie, dar și cele mai moderne tehnologii și softuri folosite în educație.

În Școala Gimnazială Ciugud învață în prezent aproximativ 130 de copii, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.

Tot la Ciugud, sub genericul „Primăria Copiilor”, administrația locală și Școala Gimnazială Ciugud au demarat la începutul acestui an un proiect de educare a copiilor privind implicarea cetățenească și democrația participativă. Astfel, copiii sunt învățați ce înseamnă drepturile și obligațiile unui cetățean, cum se desfășoară alegerea reprezentanților în administrația publică locală și cum lucrează Primăria și Consiliul Local. În final copiii din Ciugud vor fi primii din țară care vor implementa bugetarea participativă prin care aleg o serie de proiecte care vor fi finanțate din bugetul local.

FOTO: Primăria comunei Ciugud