”Școala de proști” – sau…ce fac doi tineri care au picat Bacalaureatul

Spectacolul ‘Școala de proști’, producție a Teatrului ‘Tudor Vianu’ din Giurgiu (premiera a avut loc în data de 19 septembrie), va fi prezentat în cadrul Festivalului Național al Comediei, care începe luni la Galați (20-30 octombrie).

Poate că teatrul nu produce bani, poate nu aduce atât de multă audiență – sau poate deloc? – dar toate neajunsurile se uită când intri într-o sală de teatru, când se aude gongul și începe reprezentația.

Sunt actori care poate nu au ce mânca, dar care joacă. Cu poftă. Cu bucurie.

Festivaluri, precum cel al Comediei de la Galați (20-30 octombrie), prezintă o serie de spectacole, așa cum sunt, așa cum se fac, aduse de teatre mai bogate sau mai sărace.

Între acestea, se numără și piesa ‘Școala de proști’, producție a Teatrului ‘Tudor Vianu’ din Giurgiu, despre care autorul Mircea M. Ionescu spune că se vrea un spectacol manifest – AUDIO.

‘Școala de proști’, spectacol care a avut premiera luna trecută la Giurgiu (19septembrie) îi prezintă pe Boss și pe Nico, doi tineri care, ca alte zeci de mii de abosolvenți de liceu, au picat Bacalaureatul. Unul vrea să-și deschidă o academie de badminton, celălalt să cânte la țambal o operă de Bach. Și amândoi se declară ‘neînțeleși’ de societate.

Un spectacol cu buget redus, fapt remarcat de mai mulți actori și regizori încă de la premieră, un spectacol ‘manifest’ despre o temă actuală – AUDIO.