Confidenţialitate

Părinții de la o școală din Constanța nu-și mai duc copiii la școală din cauza unui elev de clasa a treia care își bate colegii. Părinții au sesizat Poliția și DGASPC | AUDIO

Protest al părinților la o școală din Constanța din cauza unui elev bătăuș de clasa a treia care își terorizează colegii. Îi agresează zilnic, fizic și verbal, iar părinții, revoltați că nu se iau măsuri, au refuzat să îi mai aducă pe copii la școală. Au făcut sesizări la Poliție și la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elevul problemă a fost mutat de părinți de la o școală la alta tocmai din cauza pornirilor violente ale copilului. Părinții povestesc că tot mai des copiii lor ajung acasă cu urme de lovituri pe corp.

„Imi spune, astăzi a venit poliția, astăzi, Ianis l-a bătut pe Mario, l-a strâns de gât, l-a bătut pe Andrei, astăzi a aruncat în doamna cu penarul, a injurat, astăzi a pus manele”, mărturisește un părinte.

Elevul agresor atacă fete și băieți deopotrivă. Părinții și-au luat măsuri de protecție

„I-am dat un ceas copilului. În momentul în care este agresat, în secunda următoare mă sui în mașină și vin la școală și îmi iau copilul din acel mediu. Pentru că a fost bătut de trei ori. Ce măsuri ia sistemul?”, spune un alt părinte.

Conducerea școlii înțelege revolta părinților

„Am anunțat DGASPC-ul, Poliția, Siguranța școlară, tot ce scrie în procedură. Ancheta este în curs”, spune directoarea școlii, Mihaela Udrea.

Legea interzice exmatricularea elevilor din școlile de stat. Potrivit inspectorului general școlar, Sorin Mihai: „Sunt multe astfel de cazuri și de aceea este important să acționăm în parteneriat cu toate celelalte instituții competente să intervină”.

Părinții copilului agresor ar fi acceptat, recent, ca el să fie evaluat psihologic pentru a primi consiliere de specialitate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Anchetă DGA în cazul valului de pensionări pe caz de boală în Poliție după ce un tânăr din Satu Mare a cerut să iasă la pensie după doar 5 ani de muncă | AUDIO