Confidenţialitate

Sclavie în Argeș: Primarul din Berevoești, ales în urmă cu 4 ani, ridică din umeri: ”Nu am știut că poate exista așa ceva în comuna mea ”

Localitatea argeșeană Berevoești – unde 38 de persoane au fost reţinute, miercuri seara, fiind acuzate că, în ultimii 8 ani,  au racolat victime de lângă biserici, din gări, sau chiar le-au răpit direct de pe stradă și le-au obligat apoi să muncească în gospodărie, să spele rufe, să îngrijească animale sau să taie ilegal arbori – este condusă, din 2012, de Bogdan Proca.

Edilul este fiul fostului primar Fănel Proca,  în mandatul căruia s-au deschis mai multe dosare privind posibile tăieri ilegale de pădure.

Amintim, printre acuzațiile aduse de procurori în cazul grupării de sclavi se numără și aceea că persoanele exploatate erau obligate să taie lemne din pădure care apoi erau vândute ilegal pe piața neagră.

 Ciprian Ioana l-a întrebat pe primarul din Berevoești cum a fost posibil ca, timp de 8 ani, nici Primăria, nici Poliția și nici consilierii locali să nu fi știut ce se întâmplă în gospodăriile suspecților.

Vă dați seama că niciodată nu am știut că poate exista așa ceva în comuna mea și nu credeam că mai poate exista undeva în România, în secolul XXI, 2016 astfel de cazuri, de sclavie, să fie maltratați, să fie ținuți în lanțuri. Dacă știam, cu siguranță luam măsuri”, a spus, pentru Europa FM, edilul Bogdan Proca.

Bogdan Proca a fost ales primar în 2012.  A fost, practic, un schimb de ștafetă în familie, întrucât a preluat mandatul chiar de la tatăl său, Fănel Proca.

În 2010, pe site-ul romaniacurata.ro apărea un articol în care se arăta cum peste 2.640 de hectare de pădure din județul Argeș au fost retrocedate de către Romsilva și fostul primar din Berevoiești.

Este adevărat, există o zonă de pădure care s-a retrocedat în anul 2007-2008 și care acum face obiectul unor dosare civile pe rol”, a recunoscut primarul din prezent, Bogdan Proca.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Primăriei, Bogdan Proca a lucrat și în cazul Inspectoratului de Poliție Argeș.

Locuri de muncă:

  • 2006-2007  Primăria Berevoesti – promotor local
  • 2007-2011  Polițist la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”
  • 2011-2012  Polițist la IPJ Arges
  • 2012  Consilier personal la primăria Berevoești

ASCULTĂ MAI JOS INTERVIUL INTEGRAL CU BOGDAN PROCA, PRIMARUL DIN BEREVOEȘTI

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursă foto: ziarulmiza.ro