Sci+Fi FEST, în weekend, la Biblioteca Naţională

Ajuns la a doua edşie, Festivalul de Ştiinţă şi Literatură SF se va desfăşura, sâmbătă şi duminică, la Biblioteca Naţională.

Evenimentul care aduce în faţa publicului larg oameni de ştiinţă şi cercetători români, scriitori science fiction şi promotori ai tehnologiei, educaţiei şi SF-ului românesc

Sci+Fi FEST cuprinde, de asemenea, observaţii astronomice cu telescoape profesioniste, lansări de carte ştiinţifică şi SF, mini-conferinţe şi workshopuri sau expoziţii de roboţi, drone, tehnologii verzi şi maşini electrice.

Prima zi a festivalului va prezenta publicului larg, atât în interiorul Bibliotecii Naţionale, cât şi în parcarea exterioară, începând cu ora 17.00, expoziţii şi demonstraţii live.

Ziua de sâmbătă este consacrată unui maraton de mini-conferinţe dedicat cercetării româneşti, iar pe finalul programului echipa Ştiinţă & Tehnică va prezenta, în premieră, principalele concluzii ale periplului #MareaExpeditieAmericana, dar şi noua ediţie specială a revistei, dedicată acestei misiuni unice în istoria de 70 de ani a publicaţiei.

Ziua de duminică debutează, începând cu ora 11.00, cu o serie de prezentări din domeniul educaţiei, ocazie cu care vor putea fi cunoscuţi câţiva dintre elevii eminenţi şi proiectele lor câştigătoare la diverse competiţii internaţionale.

Evenimentele continuă cu o inedită conferinţă pe tema electromobilităţii, dar şi un moment de demonstraţie de scrimă. A doua parte a zilei este dedicată scriitorilor şi editurilor de SF&Fantasy, iar seara va fi marcată de un moment ceremonial în cadrul căruia Ştiinţă & Tehnică oferă premii celor mai importanţi scriitori SF, dar şi cercetătorilor, inventatorilor şi oamenilor de ştiinţă ai momentului.

Potrivit organizatorilor, intrarea la Sci+Fi FEST 2017 este gratuită, fiind aşteptaţi în special copiii, elevii şi studenţii pe care echipa organizatoare doreşte să-i familiarizeze cu ştiinţa şi tehnologia şi să le deschidă apetitul spre ştiinţele exacte şi spre cariere din domeniul cercetării ştiinţifice şi inovaţiei.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Muzeul Municipiului Bucureşti, şi Muzeul Naţional al Literaturii Române, Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Biblioteca Naţională a României şi revistei Ştiinţă & Tehnică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS