Confidenţialitate

Schimbările climatice sunt cea mai gravă problemă cu care se confruntă lumea, spun europenii

Europenii cred că schimbările climatice sunt problema cea mai gravă cu care se confruntă lumea în prezent, arată un sondaj Eurobarometru.

Respondenții sunt îngrijorați fie de gradul ridicat de poluare, fie de modul in care este afectată biodiversitatea.

Întrebați care care este problema cea mai gravă cu care se confruntă planeta în prezent, 29 % dintre respondenți au indicat fie schimbările climatice, fie deteriorarea mediului natural, fie problemele de sănătate legate de poluare.

93% dintre respondenți consideră că schimbările climatice sunt o problemă gravă, iar 78 % că este o problemă foarte gravă.

64 la sută dintre europeni iau deja, la nivel individual, măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice și fac în mod conștient alegeri durabile în viața lor de zi de zi.

Cât privește soluțiile pentru a remedia problema, responsabilitatea ar trebui să apartină guvernelor nationale, UE, dar și întreprinderilor.

90 % dintre europeni sunt de părere că emisiile de gaze cu efect de seră ar trebui reduse la minimum, iar 81 % sunt de acord că energiile curate ar trebui să beneficieze de un sprijin financiar public sporit.

Trei sferturi din europeni (75 %) consideră că investițiile în redresarea economică ar trebui să fie direcționate în principal către noua economie verde.

La sondajul Eurobarometru au participat peste 26 de mii de cetățeni din toate cele 27 de state membre ale UE – in perioada martie– aprilie 2021.