Schimbări importante pentru Facebook, Whatsapp și Instagram

Mark Zuckerberg, CEO-ul companiei ce deține cele mai importante trei mari platforme sociale, a anunțat noile caracteristici ale acestora, pe care le consideră cele mai semnificative din ultimii ani.

Miliardarul american spune că schimbările aplicațiilor constituie un răspuns direct adus criticilor la scară mondială privitoare la protejarea datelor și recunoaște că Facebook nu are cea mai bună reputație posibilă atunci când vine vorba de confidențialitate.

Una dintre marile modificări ar fi pentru Messenger, unde mesajele vor fi criptate “end-to-end”, între utilizatori, fară ca Facebook să le mai vadă conținutul, iar platforma va fi complet contopită cu Whatsapp.

Instagram va avea opțiunea “număr privat de like-uri”, acestea putând fi ascunse și vizibile doar pentru proprietarul contului.

De asemenea, va fi lansat și în alte țări serviciul de plată securizat prin Whatsapp, testat deja în India.

Postările pe Instagram nu vor mai fi în mod obligatoriu poze sau videoclipuri, ci vor putea conține exclusiv un text sau un desen.

Mult așteptata schimbare a albastrului clasic pentru Facebook va fi făcută mai întăi în SUA, iar noul design n-a fost încă anunțat.

În fine, sistemul “Oculus Quest”, realitate virtuală fără fir, care nu necesită conexiune la PC, smartphone sau consolă de jocuri, va fi pus în vânzare în toată lumea la data de 21 mai.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS