Confidenţialitate

“Schimbă PET-ul cu biletul” continuă la Constanța

Prima zi de vineri din campania “Schimbă PET-ul cu biletul”,  o premieră pentru România, a fost un succes! Având atât obiectivul încurajării folosirii transportului public, cât și  de a promova colectarea și reciclarea deșeurilor, “Schimbă PET-ul cu biletul” va continua la Constanța.

În urmă cu o săptămână, în doar 10 ore, 615 persoane au participat la acțiune și au adus la punctele de colectare 220 kg de PET-uri și 15 kg de doze de aluminiu. În consecință au primit bilete cu 2 călătorii pe orice mijloc de transport în comun, iar echipa Asociației Act for Tomorrow caută acum soluții pentru a replica ideea în cât mai multe orașe din întreaga țară.

„Schimbă PET-ul cu biletul” continuă în luna iunie la Constanța.

Cei dornici să participe vor oferi 5 deșeuri (PET-uri sau doze de aluminiu), iar în schimb vor primi un bilet de autobuz, cu două călătorii, valabil pe orice linie de transport. Campania se va desfășura în fiecare vineri, la punctele de colectare sub formă de animale marine gigant din următoarele stații CTBUS: Far; Gară CFR; Poarta 2 Port – Tribunal; Cap de linie Tomis Nord (Cireșica); City Park Mall.

În plus, locuitorii vor putea să colecteze deșeurile și în celelalte zile ale săptămânii, la automatele de reciclare din parcările tuturor magazinelor Kaufland din Constanța. În schimbul celor 5 deșeuri colectate (PET, doze de aluminiu, sticlă) ei vor primi un bon, cu care se pot prezenta în fiecare vineri din luna iunie în stațiile mai sus menționate, pentru a primi un bilet de autobuz gratuit. De asemenea, bonurile eliberate de automatele de reciclare din magazinele Kaufland Constanța vor oferi și reduceri la anumite produse conform promoțiilor săptămânale.