Scenariul luat în calcul de autorități pentru august: Între 1.200-1.600 de cazuri zilnice | AUDIO

Scenariu negru luat în calcul de autorități pentru luna august. Guvernul estimează că numărul infectărilor cu coronavirus ar putea ajunge la 1.200 – 1.600 de cazuri zilnice.

Prognoza de evoluție a fost făcută de Guvern, pe baza analizei factorilor de risc, realizată de Comitetul Tehnico-Științific al Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Informația apare în nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care a fost prleungită cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României.

Specialiștii Guvernului pun această evoluție de până la 1.600 de infectări zilnice pe seama lipsei unei baze legale privind internarea și carantina și a aglomerărilor din diferite zone turistice.

Documentul guvernamental face și o trecere în revistă a evoluției infecțiilor cu coronavirus în România, constatându-se un trend puternic ascendent de la începutul lunii martie până la sfârșitul lunii aprilie.

Primul vârf a fost atins pe 29 aprilie 2020, dată la care era înregistrat un număr de peste 8.200 de cazuri active, perioada imediat următoare fiind caracterizată de o pantă descendentă alungită, până la data de 2 iunie, când începe să se constate o ușoară creștere, care devine accentuată începând cu data de 16 iunie și continuă și în prezent.

”Acest trend puternic ascendent s-a înregistrat în urma măsurilor de relaxare, dar mai ales în urma suspendării legislației care reglementează măsura izolării/carantinei și absenței mecanismelor de control al interacțiunii interumane, inclusiv cu persoanele cunoscute ca fiind infectate”, se arată în documentul Guvernului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre, corespondent Europa FM
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS