Scandalul silicoanelor nu e nici pe departe finalizat

Asociaţia chirurgilor plasticieni din Italia a dat în judecată compania franceză, care a produs implanturile de silicon industrial.

Medicii din peninsulă au dat în judecată și firma germană care a verificat produsele.

Chirurgii au fost ‘păcăliţi’ de un produs care avea marca de aprobare a UE şi toate caracteristicile fizice ale unui produs de calitate, se plânge vicepreședintele asociației.

Anchetatorii francezi au dispus scoaterea acestor implanturi de pe piaţă în martie 2010, din cauza îngrijorărilor privind calitatea lor.

Însă, abia luna trecută oficialii francezi au recomandat înlăturarea implanturilor PIP prin operaţie chirurgicală, atrăgând atenţia faţă de această problemă pacientelor din întreaga lume care au folosit produse de la compania franceză.

PIP s-a bucurat ani de zile de succes în vânzări la nivel internaţional, însă compania a ascuns faptul că folosea silicon ieftin şi industrial, care nu este aprobat pentru utilizare medicală.

Guvernul francez, dar și autoritățile din Marea Britanie şi Brazilia le-a sfătuit pe femeile cu implanturi PIP să şi le scoată.

Compania germană de certificare a verificat produsele PIP până în martie 2010. Însă, spune acum că sarcina sa era să urmărească procesul de producţie, nu şi tipul siliconului folosit pentru aceste implanturi.