Scandalul Cummings: Un ministru britanic demisionează

Secretar de stat pentru relația cu Scoţia, ministrul britanic Douglas Ross a demisionat din funcţie, marți, dezaprobând comportamentul lui Dominic Cummings, consilierul special al premierului care a încălcat regulile de izolare.

”Unii dintre alegătorii mei nu și-au putut lua la revedere de la fiinţe dragi, familii nu s-au putut reuni în doliu, unii nu şi-au putut vizita rudele bolnave, pentru că au urmat recomandările Guverului. Nu pot să le spun cu bună credinţă că ei greşesc şi că un consilier de rang înalt al guvernului are dreptate”, scrie demisionarul într-o scrisoare publică postată pe Twitter.

Artizan al Brexitului, influentul Dominic Cummings şi-a justificat comportamentul, luni, într-o conferinţă de presă în care a refuzat să demisioneze, spunând că nu regretă gestul care i-a atras oprobriul public.

Consilierul a parcurs 400 de kilometri, împreună cu soţia şi fiul lor, în nord-estul Angliei, la părinții săi, chipurile pentru că se temea că s-a infectat cun noul coronavirus.

Premierul Boris Johnson i-a luat apărarea lui Dominic Cummings cu o zi înainte, dând asigurări că acesta s-a comportat ”în mod responsabil, legal şi cu onestitate”.

Cu toate acestea, unii deputaţi conservatori au continuat să ceară plecarea consilierului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS