Scandal la spitalul de urgență din Târgu-Jiu, din cauza bonificației de 500 de euro pentru medici

Scandal imens la spitalul de urgență din Târgu-Jiu, după ce cea mai mare unitatea sanitară din județ nu a fost introdusă pe lista Ministerului Sănătății că ar fi îngrijit bolnavi Covid-19.

În aceste condiții, medicii care au tratat astfel de bolnavi, nu pot beneficia de sporul de risc de 500 de euro.

Toate spitalele din județul Gorj au fost introduse pe lista Ministerului Sănătății pentru ca toate cadrele medicale care au tratat bolnavi covid-19, să poată beneficia de sporul de risc.

Mai puțin cel mai mare spital din Gorj. Aici, înainte ca șeful statului să promită bonificația de 500 de euro, medicii de la Spitalul județean de urgentă Târgu-Jiu, prin șefii de secții, au înaintat o adresă conducerii prin care solicitau ca toți Suspecții de Covid-19 să fie internați la alte spitale din județ pentru a fi tratați, pentru, cităm din adresa, “prevenirea răspândirii bolii”.

Și, așa s-a întâmplat până când președintele Klaus Iohannis a anunțat că medicii care îngrijesc bolnavii infectați cu sars-CoV 2, primesc spor de risc.

Niciun pacient n-a mai fost transferat, fiind tratați la Târgu-Jiu.

Doar că, în momentul în care trebuiau întocmite documentele către Casa de Asigurări de Sănătate, o parte din conducerea spitalului s-a îmbolnăvit de Covid-19, iar ceilalți directori au fost izolați la domiciliu.

DSP a numit o altă conducere la spital, dar termenul de depunere a decontului, expirase.

Acum, aceeași medici care n-au fost de acord să îngrijească bolnavii Covid-19 s-au revoltat și cer găsirea soluțiilor pentru a fi plătiți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS