Confidenţialitate

Scandal la Parlament, în prima zi a sesiunii parlamentare – AUDIO

Aleșii nu se dezic: sesiunea parlamentară a început cu scandal – încă din prima zi în care senatorii și deputații s-au întors din vacanță.

Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a acuzat faptul că formațiunea din care face parte nu a mai primit nicio funcție în conducerea Camerei.

S-a încălcat flagrant algoritmul politic” – afirmă politicianul.

Eugen Tomac susține că Partidul Mișcarea Populară nu va mai fi reprezentat în Biroul Permanent, chiar dacă are mai mulţi deputaţi decât ALDE.

Această sesiune parlamentară a început cu epurări la Camera Deputaţilor. Astăzi dimineaţă am fost convocat la o şedinţă a liderilor grupurilor parlamentare, la orele 9.30, pentru a fi informat de către PSD că PMP nu va mai face parte din viitorul Birou Permanent. Deşi am făcut parte în prima sesiune, pentru că suntem partid parlamentar, iar domnul Valeriu Steriu a fost chestor al Camerei Deputaţilor în urma negocierilor politice pe care le-am avut la începutul sesiunii, astăzi PSD, pentru că nu vrea să aibă voci incomode în BP, a trecut la executare”, a afirmat Eugen Tomac.

Deputatul a susţinut că PNL şi USR au făcut front comun cu PSD împotriva PMP în cadrul acestei negocieri „murdare”.

Mai grav este că am fost informat că PMP nu va fi reprezentat în BP, în condiţiile în care noi avem mai mulţi parlamentari decât grupul parlamentar al ALDE. Ceea ce mi se pare catastrofal şi de neînţeles este de ce PNL şi USR au făcut front comun împotriva PMP în cadrul acestei negocieri murdare. E de neacceptat ca partide care se pretind în opoziţie cu PSD să participe la acest troc politic mizerabil. Am rămas consternat văzând că PNL şi USR au susţinut ca postul pe care PMP îl avea în BP să fie oferit minorităţilor naţionale”, a completat Tomac.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele executiv al PMP – Valeriu Steriu – a lansat un avertisment la adresa conducerii PSD.

În urmă cu o lună atenţionam opinia publică şi presa cât de puţin prezent este preşedintele Camerei şi al BP, Liviu Dragnea, la aceste şedinţe. Vă invit să monitorizăm zi de zi de câte ori conduce lucrările. Acesta este probabil motivul  – faptul că devoalăm aceste aspecte prin care un preşedinte de Cameră nu vine la 75-80% din şedinţe. Îl informăm pe Dragnea că vom fi mai activi ca opozanţi”, a susţinut Valeriu Steriu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Să mai spunem că deputatul Liviu Balint, exclus din PMP după ce a votat moțiunea de cenzură împotriva Cabientului Grindeanu, a anunțat, în plen, că trece la PSD.

Eugen Tomac l-a apostrofat public, din sală: “Trădătorule, nu ți-e rușine? Ai intrat  pe listele PMP! Dă-ți demisia!

Replica lui Liviu Balint: “Nici dvs nu v-ați dat demisia în 2014 cand ați trecut de la PDL la PMP!