Scandal în ședințele de plen de la Camera Deputaților și Senat: PNL și USR au scandat împotriva guvernului

Prima ședință de plen a Camerei Deputaților din această sesiune parlamentară a început cu scandal.   Parlamentarii PNL și USR s-au adunat la prezidiu și au cerut demisia guvernului condus de Sorin Grindeanu.

”La închisoare, nu la guvernare!” ” Hoții!” și  “Demisia!” – au fost mesajele scrise pe foi, după ce guvernul a modificat, prin ordonanță de urgență, codul penal.

Liderul USR, Nicuşor Dan a venit la tribună pentru a prezenta componenţa grupului parlamentar în noua sesiune, ocazie cu care a încercat să critice decizia guvernului de a schimba codul penal.

Preşedintele de şedinţă, Petru Vlase (de la PSD), i-a spus lui Nicușor Dan că îi va tăia microfonul dacă va continua declaraţiile politice, moment în care parlamentarii USR au venit la tribună, de unde au strigat minute în şir “Ruşine să vă fie!” şi “Demisia!”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gestul USR a fost primit cu huiduieli din sală, din zona PSD, deputaţii social-democraţi strigând la rândul lor împotriva lui Nicuşor Dan.

Ulterior, când liderii PSD au mers la tribună pentru a-şi prezenta componenţa grupului, cei din USR au început din nou să scandeze împotriva lor.

Și la Senat, au fost proteste ale parlamentarilor PNL și USR.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a tăiat microfonul senatorului USR Vlad Alexandrescu, care a vrut să protesteze de la tribuna acestui for pe tema măsurilor luate de Guvern în domeniul justiției.

”Domnule senator, luarea dumneavoastră de cuvânt nu se încadrează în acest moment prevederilor regulamentare ordinii de zi pe care am aprobat-o. O să vă dau cuvântul, dacă cereți, mai târziu. Secretarul General, vă rog să-i tăiați microfonul”, a spus Tăriceanu.

”Abuzaţi de legitimitatea votului şi de oamenii cinstiţi…”, a apucat să spună Vlad Alexandrescu înainte ca președintele Senatului să îi taie microfonul.

Ca urmare a acestui anunț, senatorii USR și PNL s-au ridicat în picioare, în semn de protest, au bătut cu pumnii în bănci și au afișat pancarte pe care au scris ”Rușine”, ”Demisia” sau ”Noaptea ca hoţii”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS