Confidenţialitate

Scade sub pragul de o mie numărul amenzilor pentru nerespectarea stării de urgență

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au depistat 871 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, impusă prin instituirea stării de urgență în contextul epidemiologic actual.

De-a lungul ultimelor săptămâni, numărul sancțiunilor contravenţionale zilnice aplicate a fost de ordinul miilor.

Valoarea noilor amenzi însumează 968.615 de lei.

“Facem precizarea că, până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unor prevederi ale O.U.G. nr. 34 din 26 martie 2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, se aplică norma juridică în vigoare”, menționează Grupul de Comunicare Strategică.

Prin structurile abilitate ale Ministerului de Interne, au fost întocmite, până în prezent, 541 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, o faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Grupul de Comunicare de Strategică a anunțat, vineri, alte 312 cazuri de nou coronavirus. Bilanțul infecțiilor a ajuns la 14.811.