Confidenţialitate

Scad vânzările Apple pentru prima dată după 13 ani

Gigantul IT Apple a înregistrat prima scădere a veniturilor trimestriale în ultimii 13 ani. Încasările mai mici se datorează vânzării mult mai slabe a telefoanelor Iphone, cu 10 milioane mai puține telefoane decât în primul trimestru din 2015.

 

În primele trei luni din 2015 Apple a vândut 61 de milioane de iPhone-uri, în timp ce în primul trimestru din acest an au fost vândute doar 51 de milioane de telefoane. Chiar și așa, compania a reușit să obțină un profit ce depășește 10 miliarde de dolari.

Apple se luptă cu impresia consumatorilor că noile modele de Iphone nu sunt diferite față de cele vechi. Compania vinde și tablete, computere si alte gadgeturi, dar aproape două treimi din veniturile sale provin din vânzările de iPhone.

Șase miliarde de dolari din veniturile Apple provin din servicii on-line, aplicații și alte programe – o sumă cu 20 de procente mai mare față de cea încasată anul trecut.

În ansamblu, veniturile companiei au scăzut cu 13% în primul trimestru din 2016, iar directorul general, Tim Cook a anuntat că Apple ar putea fi interesată de o achiziție mare pentru a redresa compania.

În acest moemnt peste 500 de milioane de iPhone-uri sunt în folosinte în lume.