Confidenţialitate

Săteni vaccinați de echipa mobilă

Premieră în județul Hunedoara: o echipă mobilă, formată din medici și asistente de la Spitalul Județean Timișoara, vaccinează, timp de două zile persoane din comuna Orăștioara de Sus.

Echipa coordonată de prof. dr. Dorel Săndesc, originar din comuna Orăștioara de Sus și prorector al Facultății de Medicină din Timișoara, vaccinează persoane cu vârsta peste 65 de ani, cu afecțiuni cronice, imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu împreună cu membrii de familie care locuiesc în aceeași gospodărie.

Este vorba despre circa 160 de persoane.

Săndesc spune că acțiunea de voluntariat pentru vaccinarea împotriva „COVID-19” înseamnă un act medical important pentru persoanele din zone îndepărtate de centrele de vaccinare din orașe. Mai mult, el declară că Orăștioara de Sus a fost aleasă ca prim proiect pentru județul Hunedoara în semn de respect față de oamenii printre care și-a petrecut copilăria și adolescența.

Serviciul de Telecomunicații Speciale – Hunedoara a asigurat dotarea tehnică și conectarea Centrului de vaccinare la sistemul național.