Confidenţialitate

Șase tipuri de geci de iarnă care vor ține de cald chiar și celei mai friguroase femei (P)

Cumpărarea unei geci de iarnă călduroase nu trebuie să fie o sarcină descurajantă. Există multe tipuri și stiluri diferite de geci din care poți alege. Odată ce știi ce să cauți, procesul devine mult mai ușor.

În acest articol nu vom vorbi despre cele mai la modă geci de iarnă de damă din acest sezon sau despre cum să îngheți pentru a fi la modă. Din contră, moda va trece în plan secundar față de căldura și funcționalitatea generală.

În zilele noastre poți vedea o mare varietate de stiluri și variante de geci de iarnă de damă, dar cea pe care o alegi depinde de mulți factori, inclusiv de temperatura exterioară și de nivelul tău de activitate. Am făcut o scurtă trecere în revistă a principalelor tipuri de geci de iarnă călduroase, cu punctele forte și punctele slabe individuale ale acestora.

  1. Geaca puffer (cu puf)

Gecile puffer sunt foarte în tendințe în acest sezon, dar nu acesta este motivul pentru care au ajuns pe lista noastră. Gecile puffer își primesc numele de la modelul de secțiuni cusute și umplute cu puf sau alt tip de izolație care îi conferă aspectul „pufos”. În funcție de calitatea, densitatea și volumul izolației, sintetică sau nu, o geacă puffer poate varia în ceea ce privește volumul. Gecile puffer umplute cu puf adevărat sunt, de asemenea, destul de scumpe.

  1. Geaca parka

Un alt tip de geacă de iarnă este o parka. Este o haină lungă, cu glugă, care este adesea căptușită cu blană sau blană falsă. De obicei, are o căptușeală detașabilă, astfel încât să o poți ajusta pentru mai puțină sau mai multă căldură, în funcție de ceea ce faci și unde mergi. O parka este purtată în condiții de frig extrem pentru a proteja purtătorul de vânturi puternice, zăpadă abundentă sau ploaie.

  1. Geacă pentru snowboard sau schi

Dacă ai de gând să practici sporturi de iarnă, cum ar fi schiul sau snowboardingul, vei avea nevoie de o geacă specializată. Gecile de schi și cele de snowboard sunt de obicei concepute pentru a fi impermeabile și izolate. De asemenea, aceste geci de iarnă au caracteristici care facilitează mișcarea, cum ar fi coatele articulate, care ajută la mișcare în timp ce ești pe pârtie.

  1. Geacă de iarnă pentru utilizare activă

Dacă ai de gând să fii foarte activă afară iarna, cum ar fi drumeții sau schi de tură, ai nevoie de un tip diferit de geacă față de cineva care doar se va plimba prin oraș. Ai nevoie de ceva care să îți țină de cald și să te mențină uscată în timp ce ești activă, dar care să nu fie prea voluminos sau greu.

  1. Geacă 3 în 1

Geaca 3 în 1 este haina clasică de outdoor pe tot parcursul anului. Ea este practic compusă din două geci – un interior din fleece, sau o căptușeală izolatoare sintetică subțire, și un exterior impermeabil – și oferă versatilitate și raport calitate-preț, deoarece ai 3 opțiuni de purtare:

  • Căptușeala în zilele răcoroase și uscate.
  • Învelișul atunci când este umed și blând.
  • Cele două combinate pentru căldură maximă pe timp de iarnă și protecție impermeabilă.

Purtat cu un strat de bază pe dedesubt, este, de asemenea, sistemul complet de stratificare într-unul singur, permițându-ți să reții căldura între straturi și să permiți în continuare umidității să iasă, menținându-te caldă și uscată în timp ce faci drumeții. De asemenea, poți adăuga sau îndepărta straturile în funcție de condițiile meteo, echipându-te pentru orice condiții pe care le poți întâlni.

  1. Windbreaker

Un windbreaker este un tip de geacă concepută pentru a rezista vântului și este de obicei confecționată din nailon sau poliester. Poți găsi aceste tipuri de geci de iarnă cu o serie de caracteristici diferite, inclusiv o glugă căptușită cu fleece, un fermoar complet în față și buzunare laterale.

Gecile de vânt sunt perfecte pentru activități precum alergarea, ciclismul sau drumețiile, deoarece te ajută să te menții caldă și să te protejezi de aerul rece. Sunt, de asemenea, excelente pentru stratificare, deoarece pot fi purtate peste o cămașă sau sub o haină.

Foto: Daniel Bowman/Unsplash