Şase oraşe şi state din Statele Unite şi două din Italia sunt scoase la vânzare

Prețurile pornesc de la 250.000 de dolari şi merg până la aproape patru milioane de dolari.

Iar unele licitații sunt chiar online.

În general, clienții sunt investitori interesaţi de afaceri în domeniul turismului.

În aprilie, un vietnamez a cumpărat orăşelul Buford, statul Wyoming, pentru 900.000 de dolari. În mai, Courbefy, un sat nelocuit din Franţa, a fost vândut unui fotograf american cu 643.000 de dolari.

Cel mai ieftin oraş de pe listă, Garryowen, Montana, are doar doi locuitori şi poate fi cumpărat la licitaţie pe 15 august. Preţul începe de la 250.000 de dolari.

Următorul ca preţ este Frannie, Wyoming. Oraşul părăsit de locuitori poate fi cumpărat întyr-o licitaţie pe eBay. Preţul, care a pornit de la 330.000 de dolari, şi nu include şi barul oraşului, care este vândut separat.

Satul Valle Piola din Italia are 11 clădiri în paragină, inclusiv o biserică din secolul XIII, poate fi cumpărat pentru aproape 800.000 de dolari. Satul, situat în Munţii Apenini, este părăsit de 30 de ani.

Este scos la vanzare si un orasel, de asemenea parasit, din Carolina de Nord, care a aparut in aceasta primavara in filmul ‘The Hunger Games’. Henry River Mill Village costa 1,4 milioane de dolari.

Cel mai scump oraş de pe listă este un oraş fantomă Woodside, statul Utah. Pretul lui este de aproape 4 milioane de dolari. În acest oraş din Vestul Sălbatic ar fi dormit şi renumitul bandit Butch Cassidy.