Șase medalii pentru România la Mondialele de canotaj pentru juniori

Înaintea ultimelor trei finale, România ocupă primul loc în clasamentul pe medalii.

România a cucerit medalii în toate cele șase finale în care a fost prezentă duminică. Medaliile de aur au fost obținute de Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu în proba feminină de dublu rame și de echipajul feminin de patru vâsle (Larisa Elena Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiș, Tabita Maftei), cele de argint au fost câștigate la patru rame feminin (Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu și Alina-Maria Balețchi) și dublu rame masculin (Ștefan-Constantin Berariu și Florin-Sorin Lehaci), iar bronzul a fost obținut la patru rame fără cârmaci masculin (Dumitru-Alexandru Ciobîcă, Nicu-Iulian Chelaru, Cristian-Ionuț Cojocaru, Ciprian Huc) și la 8+1 feminin.

Anul acesta, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania) România a cucerit șase medalii, două de aur, două de argint și două de bronz, duminică, după locul al treilea ocupat de echipajul feminin de 8+1.

Prin comparație, la ediția de anul trecut, de la Rotterdam, România a cucerit o singură medalie, de aur, la patru rame masculin, prin Ștefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Mihăiță-Vasile Țigănescu și Constantin-Cristi Hîrgău).

Pentru canotajul românesc mai urmeaza Campionatele Europene de tineret și Campionatele Mondiale de seniori de la sfârșitul lunii septembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS