Confidenţialitate

Sărbătoarea cireșilor în floare

Interviu de Sorin Dragomir

Japonia se pregătește pentru Sakura –  sărbătoarea înfloririi cireșilor. Dintr-un căpăt în celălalt al arhipeleagului nipon, de la sud la nord, japonezii se pregătesc pentru un festival al frumuseții primăverii.

Înflorirea cireșilor este un moment atât de important în societatea japoneză încât de el este legată admiterea la facultate, primele zile într-un nou loc de muncă și petrecerile alături de colegi, prieteni sau familie.

 

Înflorirea cireșilor este un moment tratat cu maximă seriozitate de japonezi, pentru că nimeni nu vrea să rateze momentul, unii pleacă în adevărate călătorii iar pentru a te bucura din plin de fenomen e nevoie de timp liber. Așa că pentru a-și programa ieșirile în scopul admirării florilor de cireși, japonezi consultă în permanență prognozele.

 

Primele prognoze apar în primele zile ale anului.  Potrivit celei mai noi prognoze, care ține evident cont de curenții de aer, de nori și de precipitații, primii cireși vor înflori la Fukuoka, pe 22 martie.  Pe 23 la Tokyo, pe 25 la Matsuyam, pe 26 la Nagasaki și așa mai departe.

În Lumea Europa FM intră Excelența Sa, Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei la București. Vorbim despre cultură și tradiții în Japonia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.